Zoeken in deze blog

donderdag 14 december 2017

INTERIEUR , ONTWERP EN UITVOERING

 Uiteraard waren wij al heel lang bezig met de "binnenkant" het interieur. In de zomer van 2016 was Marco van AOZ , Atelier op Zolder al bij ons op bezoek om te kijken of hij wat voor ons kon betekenen. Wij hadden een jaar eerder al contact gehad maar zijn bedrijf zit wel ver weg. Maar toch spraken zijn ontwerpen ons erg aan en hebben wij , toen de tekeningen van de stolp klaar waren, weer contact met hem gezocht. Het klikte meteen goed en wij kwamen tot een overeenkomst met hem. Hij werkte een plan uit en maakte schetsen voor ons. Dit alles met de geweldige steun van Marjolein, zijn rechterhand in deze klus. Door AOZ is de binnenkant van de stolp hier en daar aangepast naar een "nieuw nostalgisch" plan. Uiteraard zie je daar nu al de contouren van. Later meer hierover.



Het bedachte ontwerp van AOZ moet ook gemaakt worden uiteraard , dat was nog een moeilijke keuze om de juiste interieurbouwer te vinden. Uiteindelijk kwamen wij terecht , via AOZ , bij Lemmens Interieurbouw.  Het bedrijf is van Anton en hij wist ons met zijn offerte en planning te overtuigen om hem de klus te geven. Eigenlijk maakt hij bijna alles, de keuken, alle inbouwkasten , de afwerkingen in de badkamers en slaapkamers en ga zo maar door, alles volgens het plan van AOZ. Afgelopen maandag kon hij alles ter plekke inmeten omdat het stukwerk klaar was. Nu uiteraard nog een productietijd en tijd om te plaatsen , dan hopen wij dat het er eind februari in zit.



Ook was er in het ontwerp veel plaats voor stoere betonnen bladen , in de keuken , bijkeuken en badkamers. Hier hebben wij een bedrijf , Decocrete , dichtbij huis gevonden met de de zeer enthousiaste Jeanine. Ook zij kon de bladen afgelopen maandag inmeten en start ook met het maken van de mallen.





Er komen ook stalen kozijnen in het huis, hier vonden wij een goed bedrijf in Hoorn voor. Smits Metaal met de eigenaar Martin. Ook al een zeer enthousiaste man die voor ons de diverse stalen kozijnen wilde maken.


Er moesten ook nog een paar trappen komen, zonder kom je anders slecht uit de voeten in zo een hoge stolp. Hiervoor hebben we Sonnemans trappen gevonden. De eigenaar Frans wist ons te overtuigen met zijn ontwerp van de trappen. Ook deze zijn enige weken terug ingemeten en worden hopelijk eind januari geplaatst.