Zoeken in deze blog

dinsdag 26 december 2017

HOE GAAT HET ER STRAKS UITZIEN???

Onze interieur ontwerper , Marco van AOZ , atelier op zolder, had schetsen gemaakt om te laten zien waar zijn ontwerp op uit komt. Die hebben wij natuurlijk al heel lang in huis en menigeen heeft ze ook al wel eens gezien. Nu wil ik ze laten zien voor iedereen en ook de ruimtes erbij pakken die nu al gestukt zijn en dan zien je wel dat het er inderdaad op gaat lijken. Dus alvast een voorproefje.


Bij binnenkomst in de hal
Komt al in de buurt, er missen nog belangrijke delen uiteraard zoals de trap.






STOLP VOOR HET EERST IN DE SNEEUW

Wel iets later geplaatst , maar de stolp stond voor het eerst in de sneeuw. Toch even een paar plaatjes gemaakt en bij deze op de blog gezet. Het was op 11 december, daarna was de sneeuw ook snel weer weg.


De voorkant in de sneeuw!!

De achterkant , iets in de luwte gelegen.


Het hoekje achter bij de Loos en darsdeuren.

De kant van de "Loos" had een wat dikkere laag te verduren.


VLOERVERWARMING DRAAIT

Door alle vertraging met de nuts aansluitingen heeft het even geduurd maar de vloerverwarming draait. Verbart, onze installateur , had ook personele problemen maar heeft er toch voor gezorgd dat de vloerverwarming draait voor de kerst. Nu kan het stookprotocol voltooid worden waardoor in de 2e week van januari er gestart kan worden door de tegelzetter.
En uiteraard wordt het langzaam aan warm en droog in huis. Op de ramen zag je nog veel condens en ook op sommig houtwerk zag je de aanslag zitten, alles was natuurlijk veel te lang niet verwarmd geweest en dan met de koudere temperaturen droogt het niet echt.
Maar nu gaat het hard, eerst hadden wij de houtkachels al flink gestookt en nu met de vloerverwarming aan gaat het de goede kant op.
De warmtepomp , haalt de warmte uit de aarde en geeft het door aan de vloerverwarming en het warm water vat voor de douche etc.

EINDELIJK STROOM EN WATER

De nuts aansluitingen lieten wel lang op zich wachten. In begin augustus aangevraagd maar eind november nog niets voor elkaar , heel veel smoesjes van het bedrijf wat de aansluitingen moest installeren maar er gebeurde niets. Volgens hun zat er vervuiling in de grond waar ze moesten graven maar dat was zeker niet waar. Ook afspraken die ze maakten met de aannemer van der Burg werden niet nagekomen. Uiteindelijk hebben wij zelf het eerste stuk vanuit de boerderij naar de voortuin aangelegd zoals op tekening aangegeven door de nutsbedrijven Liander en PWN. Zelf gebeld met Liander van de aansluitingen en daar werd ik uiteindelijk heel goed en snel geholpen, hun inspanningen en druk op Plaisier, het bedrijf wat de aansluiting moest maken heeft er gelukkig toe geleid dat het op 20 december werd gerealiseerd. Echt een hele slechte beurt van Plaisier die ons gewoon liet barsten. De vloerverwarming moest draaien want het stook protocol moest worden opgestart anders zou de vloer niet klaar zijn voor de tegelzetter. En het had ook gewoon veel te lang geduurd. Maar goed alles is aangesloten en we kunnen weer verder.


Graafwerk om de voorgeschreven mantelbuizen te plaatsen




                                   En de elektra aansluiting is een feit , hoera!!


En het water zit ook aangesloten.




donderdag 14 december 2017

INTERIEUR , ONTWERP EN UITVOERING

 Uiteraard waren wij al heel lang bezig met de "binnenkant" het interieur. In de zomer van 2016 was Marco van AOZ , Atelier op Zolder al bij ons op bezoek om te kijken of hij wat voor ons kon betekenen. Wij hadden een jaar eerder al contact gehad maar zijn bedrijf zit wel ver weg. Maar toch spraken zijn ontwerpen ons erg aan en hebben wij , toen de tekeningen van de stolp klaar waren, weer contact met hem gezocht. Het klikte meteen goed en wij kwamen tot een overeenkomst met hem. Hij werkte een plan uit en maakte schetsen voor ons. Dit alles met de geweldige steun van Marjolein, zijn rechterhand in deze klus. Door AOZ is de binnenkant van de stolp hier en daar aangepast naar een "nieuw nostalgisch" plan. Uiteraard zie je daar nu al de contouren van. Later meer hierover.



Het bedachte ontwerp van AOZ moet ook gemaakt worden uiteraard , dat was nog een moeilijke keuze om de juiste interieurbouwer te vinden. Uiteindelijk kwamen wij terecht , via AOZ , bij Lemmens Interieurbouw.  Het bedrijf is van Anton en hij wist ons met zijn offerte en planning te overtuigen om hem de klus te geven. Eigenlijk maakt hij bijna alles, de keuken, alle inbouwkasten , de afwerkingen in de badkamers en slaapkamers en ga zo maar door, alles volgens het plan van AOZ. Afgelopen maandag kon hij alles ter plekke inmeten omdat het stukwerk klaar was. Nu uiteraard nog een productietijd en tijd om te plaatsen , dan hopen wij dat het er eind februari in zit.



Ook was er in het ontwerp veel plaats voor stoere betonnen bladen , in de keuken , bijkeuken en badkamers. Hier hebben wij een bedrijf , Decocrete , dichtbij huis gevonden met de de zeer enthousiaste Jeanine. Ook zij kon de bladen afgelopen maandag inmeten en start ook met het maken van de mallen.





Er komen ook stalen kozijnen in het huis, hier vonden wij een goed bedrijf in Hoorn voor. Smits Metaal met de eigenaar Martin. Ook al een zeer enthousiaste man die voor ons de diverse stalen kozijnen wilde maken.


Er moesten ook nog een paar trappen komen, zonder kom je anders slecht uit de voeten in zo een hoge stolp. Hiervoor hebben we Sonnemans trappen gevonden. De eigenaar Frans wist ons te overtuigen met zijn ontwerp van de trappen. Ook deze zijn enige weken terug ingemeten en worden hopelijk eind januari geplaatst.




HOUTKACHELS GEPLAATST

Nadat enkele weken geleden de rookkanalen waren geplaatst , was het nu de beurt aan de kachels. Twee keer een inbouwhaard en één keer een losstaande kachel. Koud zullen wij het niet krijgen :)
De mannen van van Manen Huis en Haard hebben prachtig werk geleverd.
De inbouwhaard in de woonkamer

De inbouwhaard in de keuken

De kachel in de "Loos"

POEREN OOK GEVOEGD

De poeren onder alle 8 de vierkant palen moesten ook nog van een snijvoeg voorzien worden. Nu is het helemaal af, erg mooi geworden.

VOEGWERK VOORGEVEL KLAAR

Nadat de stukrand op de voorgevel was gemaakt moest het laatste stukje voegwerk nog gedaan worden. Nu is het een prachtig geheel geworden, een prachtige snijvoeg.

STUKWERK KLAAR

Even geen berichten de afgelopen weken, binnen gebeurde er wel veel maar moeilijk zichtbaar te maken. De stukadoors waren hard aan het werk . Koen en Ilias hebben prachtig werk geleverd.
Alle ruimtes zijn keurig gestukadoord. Eerst alles afgewerkt en stuk klaar gemaakt door van der Burg. Het schiet nu goed op  , hierna nog de afwerkingen langs de kozijnen en de laatste vensterbanken en afwerkingen in de stalraampjes. Dan ziet het er al heel anders uit. Eerst een paar foto's van het stukwerk.
de hal


kantoor
slaapkamer Remco en Petra

overloop

hal van boven naar beneden


fotomodel in de hal


douche Sander



2x badkamer Sander



3x badkamer Rianne