Zoeken in deze blog

zondag 5 november 2017

VOEGWERK SCHIET OP.

Het voegwerk schiet op, rondom bijna klaar met de normale voeg. De snijvoeg aan de voorkant is ook al voor driekwart klaar. Het was erg lastig om de juiste voeg te kiezen, om de juiste sfeer te krijgen. Onze insteek was altijd om de stolp er uit te laten zien of hij al ouder is , of in ieder geval niet  hagelnieuw.
Dus oude dakpannen hergebruiken en bijgekocht van dezelfde tijd en model/kleur. Ook hele mooie metselstenen gevonden , steeds andere vormen en kleuren, handgevormd en een exclusief kleuren pallet met flink paars er door. En toen de voeg dus nog!!! 4 x een proefstuk opgezet en uiteindelijk hadden wij een keuze gemaakt ; Ab de man van het voegbedrijf zouden we zijn gang laten gaan met een opdracht van ons voor een kleur teint. Het één vonden wij te wit het ander te beige/creme , maar het moest ouder lijken als dat het was. Dus de keuze werd ertussen. Toen kwam Ab nog een keer langs, hij was in Amsterdam bezig met een huis wat een oude uitstraling moest krijgen. Daar had hij omber door gemengd, dit gaf een geel/oranje kleur en als het opdroogde werd de voeg erg mooi.
Wij wilden hem iets minder oranje en dat heeft hij gedaan met de volgende resultaten. Wij zijn erg tevreden.
De voorzijde ! Zoals te zien nog niet helemaal klaar maar ik wilde het toch graag op het blog zetten, zo kan je het verschil ook goed zien tussen wel of niet gevoegd.


De achterzijde , al helemaal klaar, ook de muurankers er al in.

De kant van de darsdeuren en de "Loos"

De voor zijde van de "Loos"

De werkelijk prachtige trapgevel, wij zijn er zeer blij mee, de onderzijde wordt nog afgemaakt en gestuukt. Het mooie smeedijzeren ornament zit op het uitgebouwde stuk metselwerk boven in.

In detail de trapgevel , de luiken komen er nog op aan beide zijden van het raam.