Zoeken in deze blog

vrijdag 15 september 2017

DAKPANNEN NODIG!!

Wij wilden graag de oude dakpannen weer op het dak, geeft toch een mooie oude uitstraling. Alleen waren er tekort na het afhalen van de oude pannen van de oude boerderij. Er waren er al flink wat stuk en/of versleten. Ook de op maat gemaakte pannen op de hoeken kan je vrijwel niet opnieuw gebruiken.
Dus op zoek naar extra pannen, volgens schatting minstens 1700/1800 nodig. Daarnaast moesten wij ook nog voor de later te bouwen schuren pannen hebben, het ene schuurtje had rode pannen en het andere schuurtje had asbest platen er op. Die moesten er sowieso af en dus ook voor beide schuren nog extra pannen nodig. Ouwe holle , blauw gesmoord. De onze al meer als 100 jaar oud, dus vind dezelfde maar eens!!
Toch vrij snel gelukt , iemand uit Harmelen had ze een paar jaar terug van het dak van zijn schuur gehaald, dat waren precies dezelfde en ook nog in zeer goede staat, veel al beter als onze eigen pannen. Ook deze waren meer als 100 jaar oud dus precies uit dezelfde tijd. Hij had er 2930 stuks te koop , dus wij wilden ze allemaal hebben. Na wat onderhandelen hebben wij ze tegen een nette prijs kunnen kopen.
 Alleen moesten ze nog naar Schermerhorn gehaald worden. Het zou 3 vrachten moeten worden met de paardentrailer en ook nog extra achterin de auto. Die pannen wegen toch gauw 2-21/2 kilo per stuk. Tot nu toe 2 vrachten opgehaald, ze staan mooi in de voortuin, en over 2 weken moeten ze er op. Wij zijn zeer benieuwd!!
Zo stonden ze opgeslagen bij diegene waar wij ze van kochten!

Eerste stuk al ingeladen.



















Schiet al op , bijna weer een trailer leeg!

Is best een flink klusje! Pffft !!


Hier het resultaat na 2 vrachtjes, volgende week de laatste vracht. Dit zijn er al bijna 2000.