Zoeken in deze blog

maandag 27 februari 2017

Meer als de helft zit erin!!

Vandaag om 17.00 uur nog even kijken hoever ze zijn gekomen vandaag. Er zitten al 22 palen in. Dus morgen moeten de laatste 18 erin, dat zal wel lukken. De palen komen uit lemmer en worden door Stigter heiwerken erin geslagen. Nou ja , grotendeels gedrukt, de eerste 15 meter zakken ze erin als een mes door de boter.
 Stigter heiwerken is het heibedrijf
 de eerste palen voor morgen liggen al klaar.
 een mooi rijtje, hier komt de voorgevel bovenop.
 De palen komen uit lemmer, 18,50 meter lang 22x22 cm en meer als 2 ton per stuk.
het "Heiblok"

Eerste paal !!!

Vanmorgen de eerste paal de grond in, we hadden om 9 uur afgesproken. Het weer was niet lekker , regen en wind, maar ja..... dat weet je in deze tijd.
Wordt nu misschien alleen maar beter. De oma's uitgenodigd om erbij te zijn. Oma Riet kon er helaas niet bij zijn ,maar Oma Steinz wel. De hei machine stond er afgelopen vrijdag al. De eerste palen kwamen vanmorgen, viel niet mee voor de vrachtwagen om weer van het erf af te komen, maar met wat hulp van de alleskunner van van der Burg , lukte het toch weer. Dus er kon gestart worden!!!
voorbereidingen in volle gang


volgens oude traditie ,een muntje,in dit geval een euro, onder de eerste paal.
Dit brengt geluk volgens zeggen!!


Oma Steinz slaat de eerste paal


Daar moet op getoast worden, even een flesje champagne opengetrokken. Petra , Remco , Frank van der Burg en de mannen van het hei bedrijf.
Oma ook weer veilig uit de hei machine

Daarna maar weer gauw naar huis de warmte opgezocht. De mannen van het heiwerk gingen ook even een broodje eten, vanmiddag maar weer kijken hoever ze zijn.

vrijdag 17 februari 2017

Installateur uitgekozen

Afgelopen week, vlak voor de vakantie nog de knoop doorgehakt welke installateur we nemen.
Het is installatiebedrijf Koos Verbart uit Abbekerk geworden. Na een paar gesprekken en zelf wat verdiepen in de materie wordt er steeds meer duidelijk.
Het wordt aardwarmte met een warmtepomp om zo energiezuinig mogelijk te gaan stoken in de toekomst. Wel een vrij duur systeem maar we gaan het terugverdienen, vraag alleen niet wanneer.
Ook de WTW , waterleidingen en riolering vastgelegd. De elektra is een stelpost geworden, het verlichtingsplan wordt gemaakt door Atelier op Zolder.
Daar was tijdens de vakantie de eerste versie van , nog een paar wijzigingen opgegeven, dan zal de definitieve versie wel snel volgen.
Dit moet allemaal bekend zijn deze week omdat de kanaalplaten voor de 1e verdieping besteld moeten worden. Dan kunnen de sparingen er meteen ingemaakt worden vanaf de fabriek.
Dat scheelt als het goed is een hoop werk als de leidingen er in moeten.
Ook de fundering en de begane grond worden gestort, dus alle leidingen moeten er dan al in liggen.
Dit geldt ook voor de HWA , die kunnen meteen met de fundering erin , als de boel is uitgegraven.
Het ligt dan wel vast allemaal, dus wel het nodige denkwerk aan vooraf gegaan.
Hopelijk kunnen de kanaalplaten dus nu op tijd geleverd worden.

Alles gesloopt en afgevoerd , ook wat er nog in de grond zat.

Alles is deze week opgeruimd, de oude funderingen etc. allemaal eruit en ruimte gemaakt voor de nieuwe stolp. Deze plekken nu definitief uitgezet en zand erop.
Wij waren deze week er niet bij, toch nog maar even op de skies.

Wel contact met het thuisfront uiteraard en Oma Steinz heeft wat foto's gemaakt. Dit moeten wij zelf nog in het echt gaan zien natuurlijk.

 plaats van de stolp
 Van de achterkant gezien
Plaats van de schuur links achterin

vrijdag 10 februari 2017

Uitzetten van de nieuwe stolp

Vandaag de nieuwe contouren van de stolp uitgezet met Piet en Frank van der Burg. Paaltjes slaan op de juiste plekken. Het is nu al moeilijk om te zien, voor te stellen , waar de oude stolp stond.
Natuurlijk alles even uitgemeten, ook naar de schuren toe etc.  Viel weer niet mee, nog steeds flink koud allemaal. Moet toch even gedaan worden, dan kunnen er volgende week graafwerkzaamheden gedaan worden. Nog even de laatste resten fundering weghalen door Guud en zijn we weer een stap verder.
 hoe hoog de stolp moet komen, maar even vastgelegd op de boom.
 De linker hoek van de voorkant van de stolp, zou zo moeten kloppen, de gronde wel wat hard.
De rechter voorkant van de stolp, wel wat schipperen om de afstand tot de sloot ruim genoeg te houden. Dan maar een schuine hoek van het geplande terras afhalen, dat ziet er wat beter uit dan.

donderdag 9 februari 2017

Verder met slopen, er zit nog wat onder de grond!!!

Vandaag ging de sloper door met wat er nog onder de grond zit. Dat is ook nog flink wat, de oude funderingen en vele putten etc. Ook het puin wat vergruisd kon worden is gedaan. Dat kunnen wij later of al vrij snel weer als erf verharding gebruiken. Best veel zo'n berg. Het beton wordt afgevoerd, dat zou teveel werk zijn om te vergruizen , er zit natuurlijk veel betonijzer in.
Hieronder de foto update, ik was er net , maar het was stervenskoud, wel iets om rekening mee te houden. Wij zijn net bezig de installateur te kiezen met uiteraard de beste prijs , maar zeker ook met het beste systeem om de stolp straks te verwarmen. WTW , aardwarmte , warmtepomp , riolering, waterleiding, elektra , verticale bodemwarmtewisselaar , energie zuinig/neutraal en nog veel meer. Lastig om een besluit te nemen maar we doen ons best.
van de brug af genomen
dit was de voorkant van de stolp
dit is het gebroken puin , kunnen wij wel een stukje erf mee verharden :)
Hier stonden de schuurtjes



woensdag 8 februari 2017

VIERKANT WEG GEHESEN

Vanmorgen werd het vierkant weg gehesen. Om te kunnen heien moet het vierkant tijdelijk aan de kant. De mannen van van der Burg en de kraanmachinist waren al vroeg in de weer. 
\rond 8.00 uur zou het gebeuren , dus waren wij ook van de partij. Hopen dat alles goed gaat en het vierkant niet omvalt of beschadigd raakt. Maar alles was keurig geschraagd en vast gezet door Bouwbedrijf van der Burg.
Het omzetten was eigenlijk in een paar minuten gebeurd, dus staat het vierkant nu pontificaal in de voortuin, daar moet het een tijdje blijven staan tot de bouw zover gevorderd is dat het er weer in gehesen kan worden. Weer een stap gemaakt, gelukkig gebeurd er nu steeds wat, dat is wel leuker als het afwachten in het voorgaande jaar.
Het weer was ook prachtig om als achtergrond te hebben, alleen was het wel erg koud en het sneeuwde ook nog een beetje. Maar de werkmannen konden daarna bij warmen in de keet en wij gingen op weg naar de afspraak met de installateur. Toch ook wel een heel puzzelplaatje, welk verwarmingssysteem , WTW installatie , elektra , riolering etc.  etc. 
Deze week moet ook dat beslist worden want de kanaalplaten voor de 1e verdieping moeten besteld worden met de daarin geboorde doorvoeren voor alle leidingwerk.
Wij willen het ook klaar hebben deze week want wij willen nog een weekje skiën en dan zijn wij dus niet in de buurt.





zaterdag 4 februari 2017

Dakpannen hergebruiken en update Sloop

Even een kleine update van de ontwikkelingen de afgelopen week, er is begonnen met de sloop zoals gemeld, eerst de dakpannen eraf , deze willen wij graag hergebruiken.
Wij zelf afgelopen weekend nog alles wat wij wilden behouden uit de stolp gehaald en uiteraard de schuren leeg gesleept, vooral Sander was al flink aan het hamsteren geweest. Ruimte genoeg volgens hem , dus de afgelopen 1 1/2 jaar sleepte mijnheer beide schuren helemaal vol. pffffft.




Dus de drinkbakken en deuren eruit gehaald , maar het koeschot wilde niet lukken, helemaal verrot , dus uiteindelijk toch maar weggegooid.
De rest naar de containers gesleept en het haardhout in kratten gezet , welke Frank van der Burg ook keurig in het land heeft weggezet voor ons.
Daarna ging de sloop definitief verder, wel een raar gezicht. Het begin van de week staat er nog een hele boerderij en aan het eind van de week alleen nog het vierkant. Hier een paar foto's hoe het verliep.