Zoeken in deze blog

zondag 18 februari 2018

WATERONTHARDER GEINSTALLEERD

Toch maar op het laatste moment besloten een waterontharder toe te passen. Mede door advies van onze oude buurman , Jan. Die had ons de voordelen verteld en kon vertellen dat het hun goed beviel in hun nieuwe huis. Dus de firma Remon , die ook de grondboringen voor de aardwarmte had gedaan, maar ingeschakeld. Afgelopen maandag hebben ze de waterontharder geplaatst. Ik moest zelf de verhoging/steun maken waar hij op kon staan, maar dat was keurig op tijd klaar. Het was in korte tijd geïnstalleerd en paste prima in de meterkast. Vanaf de eerste aanvoer van het water je huis in gaat het meteen door de ontharder. Dus met wassen, douchen en ook voor de vaatwasser geldt: veel minder zeep nodig. Daarnaast voor alle apparatuur waar water in moet of doorgaat , geen kalkaanslag meer , dus hoogstwaarschijnlijk een stuk langere levensduur van de apparaten(hopen wij)

Een keurig model, onderhoudsvrij en gebruiksvriendelijk. En keurig passend in de meterkast.

TEGELTJES BADKAMER WAND EN VLOER KLAAR EN GEVOEGD

De afgelopen week hebben de tegelzetters ook de wanden en de vloeren van de badkamers afgemaakt, en gevoegd. Nu zie je nog veel mooier het effect van de "zellige " tegeltjes. Ze zijn er ongelijk en hebben vaak uitstekende punten. Volgens de tegelzetter was het verboden om dronken te douchen, anders kon er narigheid van komen :) . Dus her en der zijn die kleine tegeltjes , 10x10cm , helemaal "hol" of "bol" en/of anders ongelijk, maar dat geeft juist weer het "oude" uiterlijk en stoere sfeertje. De kleuren vielen niet helemaal goed bij de kinderen , maar ja , smaken verschillen en de kleuren passen prachtig bij het gebruikte hout.

onze douche 


rondom betegeld tot het plafond



de betegelde rand achter het bad
het betegelde stukje boven ons toilet


badkamer Rianne














Ook badkamer Rianne , in de lengte


de douche hoek van Rianne

Badkamer van Sander

En de douchehoek Sander

Het betegelde stukje in het toilet beneden, door het ronde raampje kon het niet door betegeld worden wat oorspronkelijk de bedoeling was.






ACHTERWAND EN VLOER BIJ DE HOUTKACHEL IN DE "LOOS"

Ik had genoeg stenen gezaagd en wij wilden ze ook gebruiken in de "Loos" om onder en achter de houtkachel ook een gezellig en oud effect te creëren. Ook hier ging de tegelzetter aan de slag met een prachtig resultaat. Ook afgevoegd vrijdag dus ook helemaal klaar. Alleen de kachel moet nog opnieuw geplaatst worden omdat de externe luchttoevoer nog aangesloten moest worden, daar komt het kachelbedrijf nog voor langs. Dan is dat stukje ook weer klaar. Evengoed nog flink wat gezaagde stenen over omdat ik gerekend had op meer verlies met plaatsen maar dat viel reuze mee. Ziet er dus weer heel mooi uit, wij zijn erg tevreden.

prachtig gezicht, zelfs de zon stond er vandaag op! het koestal raampje duidelijk zichtbaar :)

nog maar een keer recht voor genomen.

HET "STRAATJE" IN DE BIJKEUKEN

Ook afgelopen week waren de tegelzetters weer volop aan de gang, nu moest de bijkeuken nog gelegd worden. Mijn gezaagde straatstenen, gezaagd met bloed, zweet en tranen, maar het stond klaar en de tegelzetter kon aan de slag. Ik best wel benieuwd of ik wel goed gezaagd had, het moest wel redelijk gelijk worden. Het moet er wel uitzien als een "oud" straatje , maar het moet ook wel praktisch bruikbaar zijn natuurlijk. Maar het ligt er werkelijk prachtig in , precies het effect waar wij op gehoopt hadden, Kleurrijk en geleefde stenen, ze komen ook uit een straat in Amsterdam en je kan duidelijk de jarenlange gebruikssporen zien. Vrijdag was het ook gevoegd dus helemaal af. Wij zijn weer zeer tevreden.
vanuit de hal gezien, mooi aangesloten op de vloer van de hal.

vanuit de achterdeur gezien

doorkijkje richting de achterdeur, je ziet de uitsparing voor de inloop mat.
ook doorlopend in het toilet

en op de plaats waar de grote wastrog komt.

TRAPPEN GEPLAATST

Afgelopen donderdag , 15 februari 2018, werden de trappen geplaatst. Wij waren erg benieuwd, op papier heb je de trappen precies voor ogen , maar hoe ziet het er werkelijk uit als de trappen geplaatst zijn. Wij vinden ze prachtig, de trap naar de 1e verdieping, dan de loopbrug tussen de twee slaapkamers boven van Sander en Rianne. Daar vandaan een korte steektrap naar het verhoogde gedeelte, mooi breed en allemaal in dezelfde stijl. Mooi eiken product wat bewerkt is om het ouder te laten lijken, behamerde spijlen zwart afgelakt om het ook een stoer uiterlijk te geven. Dit waren de twee trappen in de hal. Dan vanaf de verhoogde vloer een trap met een kwart draai om op de zolder e komen, op het lage gedeelte dan. Daar vandaan kan je nog hoger op de eigenlijke zolder(plafond van de hal) Hier ook weer een korte steektrap. De trappen boven hebben een wat simpeler uiterlijk omdat deze trappen minder in het zicht zitten en dat wij daar waarschijnlijk ook minder komen. Maar evengoed met de behamerde en zwarte spijlen , zodat de stijl wel duidelijk doorloopt. Wij leven in principe voornamelijk beneden straks. Maar alle trappen zien er geweldig uit. Zeer professioneel gemaakt en geplaatst, door een viertal vakmensen van Sonnemans Trappen. Heel aardige mannen die er alles voor deden om het zo mooi mogelijk af te werken. En dat is zeker gelukt.
En nu konden ook de Oma's eindelijk naar boven!! Daarvoor met de ladders hadden ze het er maar niet op gewaagd.

"de hoofdtrap" , nog wel ingepakt tegen eventuele beschadigingen, keurig gedaan door Sonnemans.

De loopbrug , de verbinding tussen de 2 slaapkamers en de volgende verdieping.
de loopbrug boven genomen

het steektrapje naar de hoger gelegen vloer "biljartkamer"

Vanuit de "biljartkamer" naar de zolder

vanaf boven gezien



en het laatste steektrapje naar het hogere gedeelte van de zolder
De mannen die het gefikst hebben , team Sonnemans trappen.

wat meer in detail, beneden bij de eerste trede

boven de bevestiging van de steektrap naar de biljartkamer



maandag 12 februari 2018

INTERIEUR DEELS AL GEPLAATST

Het interieur kwam voor een deel eerder als gepland. Er stond al veel klaar bij de bouwer dus die wilden alvast een deel brengen en een paar dagen plaatsen. Over ongeveer 2 weken komt de rest en dan gaan ze het allemaal plaatsen. Nu is er een deel van de keuken al geplaatst en de boekenkast in de kamer staat er al in. Dus alvast een voorproefje.
Keuken in de maak, het fornuis nog en pas later het betonblad.

Het kookeiland aan de kant van de  spoelbak straks.


Tim  Lemmens interieurbouw

















De boekenkast in de kamer.

De apparaten wand, de koelkast moet er nog in.

Een proefstuk van het betonblad met de zellige tegeltjes die erboven komen.


Mark , Lemmens interieurbouw.




TEGELZETTERS WEER AAN DE SLAG

Nu zijn de badkamers aan de beurt voor de tegelzetters, kleine zellige tegeltjes. Het geeft een prachtig effect, je moet er van houden maar wij vinden het mooi. Beide badkamers boven en onze badkamer beneden worden gedaan. Straks ook de vloeren erachteraan, tenminste die van boven, onze zat er al in. Het krijgt nu wel steeds meer smoel, dit zijn nog de foto's zonder voeg. Ik zal ze met voeg ook plaatsen als het klaar is. Straks wordt ook de bijkeuken gedaan, de klinkertjes!!!
De zellige tegeltjes om het bad, is maar een kleine rand, nu moeten de zijkanten nog ingebouwd worden.

De douche van onze badkamer beneden, moet nog afgemaakt worden uiteraard.

Erwin  tegelzetter

Hans  tegelzetter

maandag 5 februari 2018

HOUTWERK SCHOONMAKEN IN HET "FRIES"

Al het hout wat gebeitst moest worden en ook de muurplaten die blank blijven moesten schoongemaakt worden. Op advies van Martin hebben wij het met ontweringswater gedaan en daarna met de stoom cleaner van Caron en Carla, die wij konden lenen. Het ging toen super, nu moet er nog steeds een stukje gedaan worden , dat gebeurt binnenkort. Wij hadden geweldige hulp van de "Zuurtjes" .  Jan en Anita kwamen even langs en hebben spontaan de hele dag geholpen. En dat uit Fryslan.  As de wyn draait, moat men de mûne kruie ,  dus bijna alle balken gedaan :)  Dat ging lekker snel. De grote balken zijn al gebeitst en zien er prachtig uit.

Het balken schoonmaak team, Anita , Jan en Remco. Petra staat er niet op(ééntje moet de foto maken)








 Het resultaat !!!
Prachtig geworden!!


vrijdag 2 februari 2018

HOUTEN VLOER VOOR BENEDEN GELEVERD

Vandaag werden de houten vloerdelen voor de bg bezorgd. Het zijn eigenlijk multiplank met een echt houten toplaag met een onderlaag die de vloer geschikt maakt om in combinatie met voerverwarming te leggen. Wij zijn heel benieuwd als het er in ligt. Zal ongeveer over 3 weken zijn, nadat de trap is geplaatst. Dan kan de houten vloer voor boven ook meteen worden gelegd. Deze moet in de kleur aansluiten op de trap, dus afgelopen week de stalen van de trap ontvangen en uitgekozen en deze weer opgestuurd om de vloer te laten aansluiten met de juiste kleur. Wij zijn benieuwd!!!
Is een hele stapel, flink wat werk om het naar binnen te krijgen, ging ook net regenen dus moest ook snel.


WTW UNITS GEINSTALLEERD

WTW units geplaatst, "warmte terug winning" Dit is het luchtbalans systeem wat zorgt voor verse lucht , echter de uitgeblazen lucht geeft zijn warmte weer af aan de binnenkomende verse lucht. Dit bespaart uiteraard weer op je stookkosten en je hebt toch frisse lucht binnen. Verbart installateur moest de units nog plaatsen, Aad heeft het de afgelopen dagen geplaatst. Het zijn 2 units geworden omdat de eerste optie met één grote unit niet handig was omdat je dan leidingen in de hal zou zien.

De unit in de technische ruimte bij Sander

En de unit bij Rianne