Zoeken in deze blog

dinsdag 25 april 2017

2 DAGEN METSELEN LATER

Weer wat foto's van het metselwerk wat gestaag vordert. 2 dagen metselresultaat, het gaat lekker zo. Vandaag waren er ook kanaalplaten geleverd voor de verdiepingsvloer, ik denk nog niet alles, dus er zal nog wel wat komen. In ieder geval is er al begonnen met de muurtjes aan de binnenkant. Het is natuurlijk super leuk om elke avond even te gaan kijken. Soms ga je weer twijfelen over de indeling, grootte en of de muurtjes wel goed staan, maar ja, we kunnen niet meer veranderen, en dat is ook goed zo ,we hadden er al lang genoeg over nagedacht. Afgelopen weekend naar België geweest om oude schouwen te bekijken, en ook nog een aantal andere adressen af geweest, Grotendeels in Nederland, ook bij oude bouwmaterialen en een Amerikaanse koelkast bekeken, "IO Mabe". Het weekend ervoor hadden we al 3 kachels gekocht, 2x inbouwhaarden en een echt kacheltje voor in de "Loos".
Kanaalplaten voor de verdiepingsvloer

muren op hoogte nu , vanaf links achter gezien


linker zijkant van binnen , richting de slaapkamer, kozijn en klein stukje metselwerk ernaast

de scheidingswand tussen de huiskamer en bijkeuken in wording.

da darsdeuren met de aanstaande boekenkast.

keuken pui staat ook geheel in de stenen, tot op zekere hoogte :) 

zaterdag 22 april 2017

NOG MEER METSELWERK EN KOZIJNEN STELLEN

Gisteren en vandaag toch weer flink wat werk verzet, de kozijnen aan de voorkant en de voordeur gesteld en rondom metselwerk gedaan, zelfs dus op zaterdag was de metselaar aan de slag. Zelfs de isolatie is al afgeleverd. Komende week gaan ze met 2 man metselen, dan zal het helemaal snel gaan.
Wij gaan zondag en maandag naar o.a. kris kras door Nederland en ook naar België , diverse oude bouwmaterialen bekijken en een paar andere showrooms af. Er moeten toch ook nog weer wat dingen uitgezocht en besloten worden!!!


kozijnen voorkant gesteld
isolatie geleverd, een flinke hoeveelheid!!

 vanuit de hoek links achter genomen, al flink op hoogte gemetseld.


2 van de 6 kozijnen die voor zijn gesteld.


 vanuit links voor genomen, Ook al flink omhoog met de stenen.
 de voordeur, mooie bolle deur.

 de rechter voorkant is een begin mee gemaakt.

 vanachter de voordeur gezien.

vanuit de binnenkant rechts voor genomen.

donderdag 20 april 2017

DARS KOZIJN BINNEN EN GEPLAATST!!!

Vandaag weer een kozijn binnen, het kozijn voor de darsdeuren. Wat een pracht en zo groot. De mannen van van der Burg hebben meteen maar besloten het te plaatsen, dan kon het in één keer door van de wagen. Daarnaast nog meer kozijnen geplaatst en muren uitgezet. Het is nog niet klaar met het stelwerk , maar het schiet nu wel op. Knap werk hoor. De metselaar is ook aan de gang, de hoek links achter, waar de slaapkamer komt is al een heel eind opgemetseld.
Flink kozijntje, weer een prachtige kwaliteit!! Veerman de Rijp!!

Petra ernaast, dan zie je hoe groot het kozijn echt is!!
Mooi beslag.

de linker achter hoek van de stolp

de achterkant , slaapkamer en badkamer raam.

de binnenkant van dezelfde hoek.



dinsdag 18 april 2017

NOG MEER KOZIJNEN EN BINNENMUREN STELLEN

Vandaag leek er in eerste aanleg niet veel veranderd , maar er waren toch weer kozijnen maar ook binnenmuren gesteld. Dit moet uiteraard eerst gebeuren voordat de metselaar zich kan uitleven. Alle koeraampjes zijn gestelt en de binnenmuren van de slaapkamer van ons en de badkamer en bijkeuken. Dus toch al weer een heel gedeelte klaar om de binnenmuren in te metselen.


De linkerkant van de stolp, nu met bijna alle ramen gesteld.
Vanaf de binnenkant richting de weg.
En de slaapkamer van ons.



 
De bijkeuken, vanuit de huiskamer gezien.

De deur van de slaapkamer naar de badkamer.




De 2 grote ramen achter, 1x voor de slaapkamer en 1x voor de badkamer.

Een woud van stelpalen voor alle muurhoeken.


vrijdag 14 april 2017

EERSTE BINNENMUREN

Goede vrijdag en toch veel werk verricht, in ieder geval voor het zicht gebeurt er nu wel iets. Nog meer kozijnen werden gesteld, een aantal binnenmuren gemetseld en aan andere binnenmuren gestart. Ook het imposante schuifdeur kozijn van de keuken is bezorgd evenals de voordeur incl. kozijn. De betonlateien zag ik liggen en de koudebrug isolatie is onder de binnen muren geplaatst. Toch weer even tellen wat betreft de koestalramen, maar het klopt uiteraard allemaal. Alle lijnen uitgezet voor het metselwerk, dus dat kan nu allemaal snel doorgaan. Wij zijn zeer benieuwd hoe het er over een weekje uitziet, maar we houden U op de hoogte.

 Petra toch weer achter het raampje, nu kan zij er al niet meer omheen kijken!!!
 De "Loos" is het eerste aan de beurt, een groot deel van de muurtjes staat al.

de achterdeur van de stolp , vanaf de binnenkant gezien.
en vanaf de buitenkant gezien.
de schuifpui van de keuken

           de voordeur en de zijdeur



de kozijnen van de badkamer(links) en de slaapkamer (rechts) van buitenaf gezien.





Overzicht vanaf de weg!!

donderdag 13 april 2017

KOZIJNEN STELLEN

Vandaag is er weer iets te zien, ze zijn de kozijnen aan het stellen en de hoeken in de muren. Alles wordt klaar gemaakt om te gaan metselen, de binnen muren weliswaar. De eerste kozijnen zijn gesteld en er liggen er al een paar klaar om "op poten" te zetten. De metselstenen zijn al hier en daar verdeeld, er staat een pompwagen en voor het erf staat een aanhanger met metsel benodigdheden. Hopelijk gaat het nu snel wat vorm krijgen.
 fotomodel op de bouwplaats!!
 Door het stalraampje kijken, Nu kan je er nog omheen kijken, straks niet meer!!
De stapels stenen zijn al verdeeld over de betonvloer, om straks snel te kunnen metselen, dicht bij de plek waar ze moeten komen.












Achterzijde stolp, alle hoekpunten uitgezet.







voorkant van de stolp , idem dito.







Een stapeltje binnenkozijnen ligt ook al klaar.

dinsdag 11 april 2017

BEKISTING ERAF

Vandaag weer wat leven in de brouwerij, de bekisting is eraf gehaald. Nu zie je de zijkanten van het betonwerk en hoe de sponningen erin zitten , hier komt later het metselwerk van de buitenmuren op. Morgen worden de meeste buiten muren uitgezet en hopelijk dan gauw metselen. Dan zie je tenminste weer iets gebeuren.






Beestenschuur, met aflopende vloer ivm open gedeelte waar de auto's komen te staan, dit ook met hoeklijn tegen stuk rijden. En alles mooi glad gevlinderd.







De stolp van links achter genomen, duidelijk de sponningen erin voor het buitenmetselwerk.














De schuur met veranda, ook hier de bekisting eraf.
 De voorzijde van de stolp van rechts voor genomen, helemaal op de voorgrond het terras bij de keuken, daar zit geen sponning, alleen de rvs waterkering naar de keuken.
 best wel een dikke laag , moest ook 30cm worden!