Zoeken in deze blog

dinsdag 28 maart 2017

VORDERINGEN BETONIJZER EN LEIDINGWERK

Vandaag weer prachtig weer, vanmorgen even snel langs voor het werk, een drukte van belang, er waren wel 10 man aan het werk. Dat was te zien aan het einde van de dag!!
 de stolp; alles vol met betonijzer, verstevigingen en zware staven op sommige plekken.Dat moet toch sterk genoeg worden.




De "beestenschuur" ; niet zoveel leidingen nodig.







en de "schuur met veranda's"

maandag 27 maart 2017

BETON IJZER PLAATSEN

Nu moet het betonijzer in de bekisting gemaakt worden, om te zorgen dat het beton één geheel wordt en uiteraard aan de heipalen vast komt zodat er een fundering komt die er weer een paar eeuwen tegen kan. Zoals eerder gezegd moeten de leidingen er aan opgehangen worden. Vandaag prachtig weer, de mannen konden heerlijk werken en menig trui kon dan ook snel uit. Ook weer bekenden aan de slag, de "betonvlechters" oa Joost was aan de slag. Er liggen stapels matten en randen klaar om alles in te vullen. Onder de matten liggen kunststof afstandhouders om er voor te zorgen dat het beton straks helemaal om het betonijzer kan lopen. Daaronder eerst een laag plastic om het dan ook wel weer bij elkaar te houden. Verder gaan we het de komende dagen zien hoe het wordt gevuld. Hier en daar ook extra staven erin die nog meer draagkracht geven.
 Joost en Bono aan de slag met het zeil en de afstandhouders voor onder de matten.
 Dit is nog in de ochtend als ik er zelf even ben, maandagochtend dus mijn vrije dag.
 Er ligt al heel wat in vanavond, ze zijn flink door gegaan. Super hoor.
          Stapel matten                                           
                                                                                                                   en extra verstevigingsstukken

 allerlei soorten leidingen/afvoeren etc.                                                                                                                                                                                                              Afgewerkt met isolatieblokken                                                                                                               om het vrij te houden van het beton


De achterste schuur ligt ook al vol met matten.

BEKISTING KLAAR?? REST VAN HET LEIDINGWERK

Afgelopen zondag even kijken of de bekisting al klaar is, gelijktijdig wordt het leidingwerk aangelegd zoals gezegd. Maar weer een paar foto's gemaakt om de vorderingen te laten zien.
 Bekisting dus helemaal klaar en het leidingwerk schiet al op. Allemaal witte bandjes uit het zand, hier zitten de leidingen(riool) onder het zand en deze wordt later met behulp van de bandjes aan het betonijzer opgehangen.


 Petra lekker in het zonnetje, even onkruid gewied en nu even uitrusten.Onze stoeltjes hebben wij er laten staan zodat wij toch even lekker kunnen zitten als wij er zijn.

LAMMETJES IN DE WEI

Met dit weer is het natuurlijk prachtig in de Mijzepolder, Lammetjes lopen op onze achtergrens, hoeveel meer voorjaar wil je hebben. Fantastisch gewoon. Hopen dat ze er volgend jaar ook weer lopen als wij er wonen, dan kunnen wij de hele dag ernaar kijken.
 Een groepje schapen en lammetjes
 Moeder met 2 kinderen, Lief toch!!
 De cirkel met narcissen, in volle bloei, 
vroeger het hart van de voortuin,
 nu toevallig een vierkantspaal er middenin.

donderdag 23 maart 2017

LEIDINGWERK ONDER DE BETONVLOER

Vanmorgen even wezen kijken, de installateur was voor het eerst op locatie. Van der Burg is nog bezig om de bekisting af te maken , er moest nog wat zand bij en alle wandjes zetten om de bekisting compleet te maken. Balkjes erin maken om de sponningen in het beton te vormen, extra breedte ter hoogte van de topgevel, waar het breder gemetseld moet worden. Vandaag is dus de firma Verbart ook ter plaatse om het leidingwerk erin te leggen. Het was prachtig weer, lekker zonnetje en de temperatuur loopt ook al op. Goed weer om de beton te storten, maar dat wordt wel volgende week. Eerst de leidingen, afvoer, aanvoer, loze leidingen, mantelbuis en ga zo maar door. Daarna moeten de betonmatten erop gelegd worden en daar moeten de leidingen weer aan vast gemaakt worden. Daarna pas het beton erop. Dat wordt dus wel volgende week donderdag of vrijdag ook afhankelijk van het weer.
 leidingwerk naar de meterkast ligt erin!!

 materiaal is in grote hoeveelheden aangeleverd.
                   
 Riool buizen, je wil niet weten wat er in de toekomst allemaal doorheen moet pfffft.
 vooral veel bochtjes nodig
 Hebben ze net het zand erin gegooid en aangetrild, graven ze het daarna weer uit?!?!?
 De mannen aan het werk, lekker in het zonnetje.


Het is toch fantastisch , de natuur trekt zich nergens wat van aan :) :)

een paar voorbeelden van de tekeningen van het leidingwerk.

dinsdag 21 maart 2017

EN MEER BEKISTING

Vandaag nog even snel na werktijd heen, werd al donker want ik was laat thuis. Maar net genoeg licht voor een paar foto's. Toch weer veel gedaan. Rechter schuur vrijwel klaar en de stolp zelf ook bijna. De beestenschuur ligt al klaar. Vanmorgen nog een lijstje vragen van Frank afgewerkt met vragen over de afwerking van de betonvloer, nu dat is ook allemaal duidelijk. We moeten natuurlijk geen water in de schuur hebben en ook de terrassen allemaal met afschot om het droog te houden.
De ene vloer wel afwerken, extra slijtlaag en vlinderen en de andere hoeft niet, daar komt toch weer wat bovenop. Zo wordt alles steeds duidelijker en helemaal naar de zin.
 flink vloertje wordt het zo!!! ook best wel hoog lijkt het zo, maar ja beter droge voeten houden maar.
 de achterkant , bij de darsdeuren en daarachter de "Loos"


 rechterschuur , vrijwel klaar


beestenschuur, alles ligt klaar.

maandag 20 maart 2017

BEKISTING MAKEN

Vandaag is er begonnen met de bekisting maken. Het was guur weer en vooral veel wind. De mannen van de aannemer waren uiteraard toch aan de slag en waren voor de eerste dag al weer aardig opgeschoten. De wc in de keet hebben ze ook aangesloten, zeker ook erg belangrijk!!
Wat wel tegenviel is dat het gebroken puin toch weggehaald moest worden. Er had iemand een klacht ingediend bij de gemeente dat het geen "schoon"puin betrof. Schoner kan niet want het was alleen het puin van het oude metselwerk, maar ja,......regeltjes hé. Dus alles is afgevoerd en zal weer opnieuw met certificaat gestort moeten worden.
 Flinke stapel betonijzer ligt er al klaar, daar moeten ze toch een eind mee kunnen komen.Dit moet later in de week gelegd worden.
 De mannen aan het werk om de bekisting te plaatsen, eerst de rechtse schuur.
 Is wel even schrikken, alles 3x nagemeten, moest het nu zo groot worden???? Maar er zit natuurlijk meer als de helft voor het terras bij. De schuur zelf valt wel mee. 5x8 meter.(8x14 incl. terassen)
Bij de beestenschuur , de achterste ligt het materiaal ook al klaar.

 Dus toch afgevoerd , het gebroken puin :(
De afvoerpijpen liggen klaar, dan kan iedereen ook naar de wc tijdens het werk.

donderdag 16 maart 2017

KOPPEN SNELLEN

Alles staat een beetje stil , er gebeurt niet veel. Maandag was de koppensneller er. Van de bovenkanten van de heipalen werden de"koppen gesneld" Het bovenste stuk van de betonnen paal wordt er af gejekkerd zodat hier het vlechtwerk van het beton kan worden bevestigd. Nu moet eerst de bekisting volgen om de buitenkant van de stolp en de schuren vast te leggen, en dan kan de installateur zijn werk gaan doen. De leidingen moeten precies goed uit het beton steken om er later de afvoeren van wc en riool op aan te sluiten. Ook  veel andere leidingen moeten voorbereid worden, de lucht aanzuiging voor de kachels, de leidingen voor de aardwarmte en ga zo maar door. Hopelijk komt alles op de juiste plaats :) .
 ziet er keurig uit, hier moeten we op vast kunnen maken.
 rijtje achter elkaar
 overzicht stolp palen en rechter schuur
 achterste schuur

vrijdag 10 maart 2017

SNOEIEN APPELBOMEN EN KNOTWILGEN

Er is niet veel te beleven deze week op de bouwplaats. Dan maar de noodzakelijke taken uitvoeren. De appelbomen flink snoeien en de wilgen knotten. Die staan nog maar 2 jaar maar de takken groeien tegen de klippen op. Het eerste jaar heb je wilgentenen, het 2e jaar bonenstaken en daarna boerengerief hout. Dus dan de bonenstaken er maar afhalen, die waren zeker 3 meter bij veel knotwilgjes, bijna dikker als de stam. Anders gaan ze met flinke wind straks om, dus dan maar een jaar eerder knotten als bedoelt. Deze week ook nog even een begin gemaakt om een ruimte te maken tussen de 2 opslagcontainers. Toch wel lekker om alle spullen neer te kunnen zetten , zoals de containers nu vol staan kom je er niet doorheen.
Zulke dikke takken van de appelboom afgehaald , dat we weer een nieuwe boom konden planten

 echt flink gesnoeid

 Het resultaat van een paar knotwilgjes snoeien!!



Zo, kunnen ze weer lekker groeien!!
De vloer en de achterwand zijn klaar, nog even een dak maken om de boel droog te houden en we kunnen weer het eea kwijt.

vrijdag 3 maart 2017

WELKE METSELSTENEN, LASTIGE KEUZE

Weer een beslissing gemaakt, welke metselsteen moet er besteld worden. Natuurlijk toch weer een duurdere als gepland. Maar wel een steen met karakter en een verhaal.
De stenenfabriek heet :  Vogelensangh              zie :  http://www.vogelensangh.nl/historie/


EEN STEENFABRIEK MET EEN VERHAAL. Traditioneel kolengestookte bakstenen

Al bijna 100 jaar worden stenen in onze steenfabriek op ambachtelijke wijze gebakken. Dat maakt Vogelensangh-stenen robuust, authentiek en uniek. Maak kennis met de enige echte kolengestookte bakstenen van Nederland.
Zoals geleverd en gemixt , klaar om te metselen.

In een authentieke  ringoven gebakken

één van de vele verschillende stenen

Dit zijn  exact de stenen, er wordt voor ons een sortering samengesteld die wij zelf hebben bekeken in een pand in Zeist.
foto uit bestand Vogelensangh
Zelf genomen foto , toen wij zijn wezen kijken.